DickerSchutz - Wat je niet moet doen bij LPG-tanken met een RAM 1500 TRX!

Wat je niet moet doen bij LPG-tanken met een RAM 1500 TRX!

October 05 2021

Abonneer op ons YouTube kanaal:

DickerSchutz!

Je wilt een Dodge RAM 1500 kopen, maar je twijfelt door het verbruik. Twijfel niet langer, want wij leveren onze Dodge RAM 1500 met LPG-installatie en daardoor ben je veel goedkoper uit! Waarom dat zo is leggen we zo uit.

Wat is LPG

De afkorting LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas. In Nederland en België noemen we het ook wel autogas. LPG is een mengsel van propaan en butaan die samengevoegd wordt. Er zijn drie verschillende manieren van LPG-installaties ook wel de generatie-lpg-installaties genoemd. Je hebt de G1 dit was de allereerste installatie, deze bevat een gastank met een brandstofleiding naar de motor toe. Daarna kwam de tweede generatie de G2, deze heeft een gas-venturi-systeem of een dampgas-injectiesysteem en bevat een computer die de gastoevoer regelt. Daarna kwam het nieuwste systeem generatie drie oftewel G3, deze bevat een boordcomputer die de aansturingstijden berekend voor de benzine-injectoren. De G3 is de meeste moderne LPG-installatie op dit moment.

LPG-verbruik

Wat de meeste klanten van ons willen weten is het verbruik van een LPG-tank.

LPG is de goedkoopste brandstof die er op dit moment is, dus je voelt het minder in je portemonnee (en dat moeten we hebben!). Een Dodge Ram verbruikt zo’n 20 liter LPG per 100km, maar als je op cruise control rijdt met ongeveer 110 km/u dan is het zelfs nog zuiniger om met LPG te rijden. Een Dodge RAM 1500 start altijd op benzine, dus het betekent niet dat je alleen op LPG kunt rijden het is belangrijk om ten alle tijden benzine in de RAM te hebben.

LPG-tanken

Wij kunnen ons goed voorstellen als je niet bekend bent met LPG dat je ook niet weet hoe je LPG moet tanken. Wij geven altijd bij de aflevering van een pick-up 3 verschillende lpg-aansluitingen (nippel) een voor Nederland, België en een Europese connector. Tankstation geven altijd van tevoren op borden aan waar er LPG getankt kan worden. Het is namelijk niet bij alle tankstations beschikbaar. Bekijk het filmpje om te zien hoe het tanken nu daadwerkelijk werkt. Luc laat zien wat je absoluut niet moet doen bij LPG-tanken.

Milieu

Pick-ups met een LPG-tank stoten ongeveer 15% minder CO2 uit dan alleen benzine. En daar blijft het niet bij ze stoten ook meer dan de helft minder koolmonoxide, koolwaterstoffen en NOx uit.

Wilt u meer weten over LPG-installaties, neem dan zeker contact met ons op! Voor andere vragen zijn we ook zeker beschikbaar.

Ook interessant

June 23 2022

Wat betekent de Night Edition bij een DODGE RAM 1500?

We krijgen vaak de vraag bij DickerSchutz wat de Night ...

Lees meer

Wordt VIP member

We helpen je graag met interessante kennis en uiteindelijk misschien een goede deal?

De voordelen

Als eerste ontvang je informatie over: nieuw binnengekomen occasions, belangrijke weetjes en de leukste video's!

Schrijf je nu in

Ontvang onze nieuwsbrief 1 keer per week. Uitschrijven gaat gemakkelijk.

Al meer dan 15 jaar is DickerSchutz (de leukste) specialist in Dodge RAM en Ford pickups.

Over

OnsTeamNieuwsbriefContactGarantie VoorwaardenPrivacy Beleid
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.